maanantai 7. marraskuuta 2011

BLUT BLUT!


Moikka,

tässä olisikin kolmas suklaa tms. ja Berliini -aiheinen bloggaus peräkkäin. Yksi berliineilyn tavoite oli löytää Zotterin suklaata jostain. Luulin että firma on saksalainen, kunnes ennen matkaa tsekkasin internetistä, ja se olikin Itävallasta. Zotter tekee kummallisia suklaita; se käyttää suklaamassoissa muun muassa verta, ja kamelinmaitoa. Zotter tekee myös kokonaisvaltaisen tietyn makuisia täytesuklaita, "in&out". Esimerkiksi aprikoosisuklaassa on aprikoosibrandyä, aprikoosihyytelöä ja aprikoosipyreetä hukutettuna aprikoosisuklaaseen. Mitäs siihen sanotte?

Zotterin suklaat ovat kiinnostavia koska ne on tehty hyvin. Niissä on paljon huumorisuklaan elementtejä: hassuja makuja ja onnentoivotuksia. (Varsinkin onnentoivotukset, tai jokin sellainen 'Maailman paras äiti' -juttu...) Mutta firman suklaatpa on ihan firman tekemiä, eli bean-to-bar, mitä Suomessa ei ole yksikään suklaa. Zotterilta löytyy myös muuta kuin maustettua suklaata, esim. alkuperämaasokolaatit. Ah, ja on ne reiluja ja luomujakin, jos sellaisesta on kiinnostunut.

Ekassa kuvassa esiintyvä suklaa on soijamaito-vihreätee. Samassa paketissa on pelkkä soijamaitosuklaakin. Soija-vihreäteesuklaa on valkosuklaa jossa maitojauhe on korvattu soijamaitojauheella ja suklaassa on makuaineena matchaa. Tästä seuraa hurmaava vihreä väri. Soijasuklaa on maitosuklaa jossa maidon tilalla on soijamaitoa. Tämä kaksikko oli kiinnostavin Zotter jonka onnistuin löytämään. Berliinistä löytämäni maut olivat valitettavan konservatiivisia noin muuten. Molemmat soijamaitosuklaat maistuvat kamalilta. Soijamaitosuklaan maku on ensin pettavän hyvä, kunnes sitä erehtyy syömään hippusen enemmän. Silloin se alkaa maistua sellaiselta makean jauhoiselta soijamaidolta. Yäää! Sen vihreä sisar on vielä hirveämpi. Mut ei se haittaa, on tosi kiinnostavaa ja siistii että jokin firma tekee tällaisia juttuja. Mä en ainakaan ole koskaan ennen maistanut mihinkään muuhun kuin normimaitoon tehtyä suklaata. Kelatkaapas jos vaihtais maidot kokonaan vaik aprikoosi- tai vadelmajauheeseen...Ostin Zotterilta myös pari täytesuklaata: musta vaniljakirsikka (?!) ja manteli grapparusinoilla. Ihan päteviä kummatkin. Kirsikkasuklaa oli ehkä vähän tylsä. Manteliveto oli parempi mutta ei nämä kummatkaan olleet mitään tajunnanräjäyttäviä. Hyvää, laadukasta, melko helppoa, luomu&reilua täytesuklaata. Jos tulee firman suklaita vastaan, tai haluaa tilata netistä, niin mä suosittelisin niitä missä on hedelmä ym. -jauheita ja kyllä mä sitä verisuklaatakin tilaisin tietty, ja hassuja maitoja, ja...

5 kommenttia:

 1. mun mielestä sianihraganachetäytesuklaa pekonilla on ehdoton voittaja!

  VastaaPoista
 2. Saako tota sikasuklaata tilattua jostain verkkokaupasta...?

  VastaaPoista
 3. Zotterin sivuilta saa ainakin Bacon bits, Bacon bit with grapes, Coffee-plum with caramelized bacon ja Sweet wine and lucky pig. Toi vika lienee se mitä aleksi meinaa.

  VastaaPoista
 4. OK, nuo mä sieltä bongasinkin, mutta missään ei kerrottu olevan ihraganachea :-) Mä niin tilaan tuolta joulusuklaatia <3

  VastaaPoista
 5. PS. Mainio banaanizotter! Ei tässä kyl suklaata oo ku pikkiriikkisen mut ei se mitään, tosi hyvää.

  -katri

  VastaaPoista