keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

PÄÄRYNÄ-KINUSKIJÄTSKI


Hei rakkaat ystävät,
taas tapaamme. Päätin kesän kunniaksi aloittaa jätskintekosarjan blogiin. Se tapahtuis kerran viikossa. Mua väsyttää ihan helvetisti enkä tiedä missä kameran piuha on ja pitäis kandi kirjoittaa.

Jätskiä! Fantastisen ihanaa! Onneksi blogimaailma on tällai positiivinen koska liikaa ihmisiä kiusataan ikävillä jutuilla. Paitsi sen verran täytyy sanoo, et tää annos on tosi pieni, että vaik söisit sen yksinkin niin et mee läskiks tai et ainakaan enempää kuin nyt. Koska jos oot läski ni sit kaikki vaa on sillai et vitsi mikä läski syö varmaan liikaa jätskii ja käy mäkis tai ainaki sen tyttöystävä tekee liikaa jätskii ja ehkä pakottaa sen juomaan kaljaa. Pahimpana vaihtoehtona sil läskil ei ees oo tyttöystävää.

Koska tämä jäätelö on maito- eikä kermapohjainen, on se suutuntumaltaan kevyt.


J ä t s k i  n u m e r o  y k s i:

Päärynä-kinuskijätski

jätskipohja:
200g maito
2kpl keltuainen

Kuumenna maito kiehuvaksi ja vatkaa keltuaiset huolellisesti rikki. Kaada koko ajan sekoittaen osa maidosta keltuaisten joukkoon ja sitten koko sotku takas kattilaan. Lämmitä seosta aika miedolla lämmöllä (3?) kunnes se sakenee soossimaiseksi. Sekoita nuolijalla koko ajan pohjia myöten. Kaada valmis seos toiseen astiaan, peitä ja pane jääkaappiin kylmenemään.

päärynä-kinuski:
1 päärynä
60g sokeri
(50g kerma)
suolaa
sitruunamehua

Kuori päärynä ja pilko se pieniksi paloiksi. Lämmitä sokeria pannulla. Voit kaataa sekaan tilkan vettä, näin se sulaa tasaisemmin. Töki sokeri varovasti jollakin työkalulle, jos se ei siltikään tahdo sulaa tasaisesti. Kun sokeri on ruskeaa ja kuplivaa, lisää päärynä. Anna muhentua noin 10 minuuttia. Lisää sitten kerma. Jos et lisää, voi olla että seoksesta tulee kivikovaa. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon hieman suolaa ja sitruunamehua. Siirrä toiseen astiaan ja jäähdytä. Kun seos on jäähtynyt, surauta se tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Yhdistä jäähtyneet massat ja tee kuten jätskikoneesi vaatii.

huomioita:
1. Ohjetta on lupa suurentaa, tein siitä naurettavan pienen tarkoituksella.

2. En oikeastaan tiedä, mitä tapahtuu jos jättää kerman tms. pois. Laitoin sen tilalle kevytmaitoa: maidon oletettu proteiiniosa sakkautui möykyiksi ja koko homma vetistyi. Keitin pannulla yliaikaa ja ihan hyvin se meni.

3. Käytin kevytmaitoa jätskipohjaan. Oisin laittanut täysmaitoa mutta ku sitä ei saa puolen litran purkissa enkä jaksanu kantaa. Voi olla kivaa käyttää täysmaitoa.

4. Päärynän määrää voi lisätä hieman jos haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti