tiistai 29. tammikuuta 2013

MINUN AISTIENI RUNOELMALintsaan koulusta!

Tunneilla on ihanaa kun ei tarvitse tehdä muuta kuin istua ja tehdä mitä senpäiväinen maestro käskee. Lintsaan painavista syistä ja ne painaaki sit helvetisti. Lintsaus tietää vakavasti otettavaa työntekoa. Tällä bloggauksella harjoittelen eka vähän kirjoittamista ni ehkä saan pari oikeaakin lausetta ylös.


Seesami-aprikoosijätski

250g vaahtoutuva (soija)kerma
130g kuivattu aprikoosi
40g sokeri
15g kuorittu seesaminsiemen
15g juokseva hunaja

Paahda seesaminsiemenet.

Muussaa puolet aprikooseista vaikka sauvasekoittimella (osaa paahdetuista siemenistä voi muussata samalla), laita joukkoon hunaja. Paloittele loput aprikoosit. Sekoita sokeri kermaan, vaahdota. Sekoita aprikoosiasiat hellästi kermavaahtoon ja iske pakkaseen. Sekoita välillä jäätymisen aikana ettei massasta tule kiteistä.


Soijakermassa saattaa olla joku taika ettei se kiteydy. Ei se tosin ole niin hyvää kuin oikea kerma. Mut helppoa! Tää jätski maistui tosi terveelliseltä. Vähensin blogiohjeesta aprikoosia ja siemeniä. Käytin kuorellisia siemeniä mut luulen et kuorettomat on parempia. Hämmennyin kaupassa kun piti valita. Emmää niinku tienny et kummat on niit normaalei!


Tää on hyvin aprikoosista. Jos jäädyttäis aprikoosijugurttia niin tulisko sama? Maybe baby mut sellast ei oo!

2 kommenttia:

  1. Tää on telepatiaa! Tein lähes samanlaista aprikoosijäätelöä hiljattain! Mitä mieltä olet jädeohjeesta, jossa on maitoa ja kermaa yhteensä 9,6 dl ja sokeria 700g. Lähetin kustantajalle viestiä, että ohjeessa täytyy olla virhe. Meni jankkaamiseksi, väittivät ohjeen olevan ihana ok.

    Piia

    VastaaPoista
  2. Hahaa!

    No just, tossa ohjeessa on melkein saman verran sokrua ja maitoa/kermaa. Kuulostaa kyl todella överiltä. Ruokakirjat on tosin usein aika outoja, niitä käännetään huonosti ja tehdään huonosti.

    VastaaPoista