maanantai 5. joulukuuta 2011

SIS: SALMIAKKIÄ JA PIPARI MACAROONSSI


Mä olen odotellut vuosia että konditoria pH7 avaisi myymälän. Nyt se sitten aukesi. Pieni liike löytyy Ateneuminkujalta.

pH7:n tuotanto sijaitsee Tuusulassa, ja firma on myynyt tavaraa vain tilauksesta. pH7 kuuluu mun kiinnostavien kondisten listalle, muun muassa Teemu&Markuksen, Frambois'n, ja mitä näitä nyt on kanssa. Eikä pidä unohtaa että pH7:ssa oli joskus vaaleanpunainen pullanpyörittäjä-Erika, mistä ehdottomasti pisteet kotiin.

Ostin myymälästä lakritsi-vaniljaleivoksen ja piparimacaronin. Leivoksessa oli lakritsipohja, lakritsi-tummasuklaaganache, vanilja-voimousse ja jonkinnäköinen lakritsimassa vielä leivoksen päällä. Macaronissa oli, yllätys, yllätys!, macaron ja piparinmakuinen täyte. Se oli ihan pätevä. Leivos oli hauskan perinteinen: toisin sanoen siinä oli muutakin kuin pieni pohja ja moussea. Tuli jopa kokeileva olo kun söi noin paljon pohjaa sisältävän tuotteen. Pohja oli hyvä, tosin en mä kyllä huomannut että siinä oli lakritsia. Leivoksen päällä oleva lakritsimassa oli jees, mukavan suolainen ja lakritsinen. Ei muissakaan valittamista ollut. Leivos oli kaunis. Diggailin sinisestä päällisestä (joka ei ollut kyllä noin sininen kuin kuvassa).

Leivos taisi maksaa 4,2€, macaron ehkä 1,2€ eli ihan sopuhinnalla lähti, varsinkin leivos.

pH7:n myymälälle lienee haitaksi ettei siellä ole minkäänlaista kahvilatilaa. Suomessa jengi ei hirveästi taida ostaa leivoksia mukaan. Kahvila on kuitenkin suunnitelmissa.

Sori pieni loppumasennus, mutta menin harmikseni syömään tuon logosuklaan leivoksen päältä. Se suklaa oli aivan hirveää. Tai siis en mä tiedä, oliko se suklaata, koska se maistui homehtuneen suklaan ja mädäntyneen muovin lempilapselta. Eiks sitä vois korvata jollain? Se ei todellakaan ollut vain huonoa suklaata niin kuin ois voinut odottaa vaan jotain iljettävää.

Paikka oli positiivinen kokemus, vaikkei herättänytkään mussa mitään erityistä hurmiota. Aion käydä siellä uudestaan. Myymälätila on sympaattisen minikokoinen. Mestasta saa myös suklaata. Tuotteiden laput oli kirjoitettu oikein, toisin kuin nettisivuilla, mikä on tietty hyvä ainakin musta. Pusi pusi!


P.S. Apua, mulla alkaa keskiviikkona työ! Se on tosin vain jouluduuni mut iik! Oon kauhistunut.

3 kommenttia:

 1. Olipa ikävä makukokemus, mutta aivan oikein anna toinen mahdollisuus ja käy uudestaan :D! Ymmärsin, että tuotteet ovat aiemmin sinulle jo tuttuja, koska odottelit niitä Helsinkiin.

  Kahvilattomuus on vain hyväksi, kyllä buumi tulee Pohjolaankin ja leivoksia ostellaan kotiin ja päivän pieneen makeannälkään eurooppalaisittain.

  Ainoa 'huoli' minkä uumoilen on se, että kohta pikku-leivospuoteja on joka kadun kulmassa ja silloin alkaa tapahtua. Kilpailu kaikilla aloilla on raadollista, ellei keksi jotain omaperäistä!

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 2. Haa, tulin kommentoimaan niinku lupasin! :D En oo saanut vielä testattua niitä aikaisempiakaan leivospaikkoja, mistä oot tänne kirjoittanut. Laiska minä.

  VastaaPoista
 3. Nami-Hiiri: Ei tuossa muuta negatiivista ollut kuin se paha nimilaatta. Mä olen huolestunut siitä että tulee pikkuliikkeitä eikä ne myy tarpeeksi ja kaikki menee konkurssiin, ja siihen loppuu leivosten myynti.

  Velma: Oujee! Kävinkin itseasiassa tuolla sun blogissa yks päivä. ;)

  VastaaPoista