maanantai 21. kesäkuuta 2010

MOLEKYLÄÄREISSÄ SFÄÄREISSÄ


Viime lauantaina satoi vettä. Prinsessa Victoria ja Daniel purjehtivat avioliiton satamaan, me söimme Pub Porthanissa prinsessakakkua ja suuntasimme sitten ravintola Oloa kohden. Itse ravintolaan emme kuitenkaan menneet vaan terassille. Siellä oli molekyylidrinksu -lauantai. Minä pidän molekyyleistä, ne ovat söpöjä koska ovat niin pieniä - ajatelkaa kuinka kaunis sitä olisi jos olisi molekyylin kokoinen (tai ainakaan kukaan ei huomaisi pieniä virheitä hipiässä). Pidän myös cocktaileista, toki.

Molekyyligastronomia etsii uusia tapoja valmistaa ruokaa ja tutkii esimerkiksi sitä, miksi jotkut asiat tapahtuvat tietyllä tavalla, miksi jokin reagoi johonkin niin kuin reagoi ynnä muuta. Usein molekyylikeittiöön törmää superfiinien raflojen ruualla leikkimisenä. Niinpä mä innostuin kun oli mahdollisuus testailla kummallisia drinkkejä.Drinkkilistalla oli kolme molekylääristä drinksua: Irish Coffee, Gin Tonic ja Huurrutetut Rypskyt (tai joitain!). Maistoin toki jokaista. Kaikkein mukavin taisi olla suht tuttu ja turvallinen Irish Coffee. Siinä oli geelimäistä viskiä, lämmintä kermavaahtoa, suklaista popping candyä (semmosia rakeita jotka poksuu suussa) ja jotain jonka olen jo unohtanut. Perverssiä mutta totta, toi geeliviski teki muhun vaikutuksen vaikka se olikin suutavääntävän tymäkkää, yllättäin.Rypskyt eli viinirypäleet oli jollain ilveellä saatu pakattua alkoholilla. Ne olivat kylmiä, mutteivät jäässä, enkä tiedä mitä niille oli tehty. Drinkki oli koristeltu hattaran näköisellä asialla, jota en maistanut, joten en osaa siitä mitään sanoa. Huomionarvoista on että kaikki cocktailit olivat lusikoitavia, eivät juotavia.Gin Tonicissa oli kurkkua josta oli alipaineella vetäisty ulos kaikki neste ja sitten laitettu tilalle giniä. Kurkkujen koostumus oli yllättävän napakka, ulkoasu tosin hieman läpinäkyväinen. Drinkissä oli myös tonic -vaahtoa, persilja(tilli?)-jugurttihilettä, sitruuna(?)geeliä, jääpaloja joissa oli jotain vihreää...

Oli se jännää! Ei tuntunut kyllä olevan tarpeeksi jännää muiden mielestä - terassilla ei ollut ruuhkaa, ei todellakaan. Mua vähän pelotti etukäteen paljonko nuo drinksut tulevat maksamaan, muttei se sitten ollutkaan niin paha, 8,90€. (Täytyisi vielä maksaakin ne, jäin eräälle herralle velkaa.)

Olon terdellä oli pöytiintarjoilu. Se oli hauskaa! (Tosin kyllä Kalliossakin on aina välillä, jos niikseen tulee.) Mä en aivan kuitenkaan ymmärtänyt miksi noin hyvän raflan terassi on noin sponsoroitu. Jee! Koskenkorva-mainoksia! Hiphei. Ja Nescafe, plaah. Ehkä se terde on turisteja varten?

Consummatum est. pahoittelee tekstissä esiintyvää epätäsmällisyyttä. Ei voi muistaa!

2 kommenttia:

  1. Oi, kirjoitit taas niin kauniisti!

    VastaaPoista
  2. viinirypäleet oli kastettu nestemäiseen typpeen!
    aijai vähän vois ottaa taas drinksua.

    VastaaPoista