perjantai 30. syyskuuta 2016

JÄTSKI NUMERO DUBBEL NOUGAT-SUOLAPÄHKINÄ


Kas, vilahtikin muutama kuukausi ohitse aivan huomaamatta. Mun piti oikeasti lopettaa koko paska (=blogi) mut kerron nyt kummiski yhest jäätelöstä.

Tein pari päivää sitten dubbel nougat-suolapähkinäjätskin. Halusin jätskin, jossa ois kondensoitua maitoa ja suklaapatukkaa. Kondensoitu maito on kova juttu jätskihommissa, jos on laiska. Muuten se on vähän tylsä: liian helppoa ja maistuu yleensä läpi. Vaikka eihän se pahalta maistu, se maistuu itseltään. Hyvin, hyvin kätevää silti. Yleensä sen kanssa jätskimassaan pannaan kuohukermaa mut mä laitan täysmaitoa. En oo varma oonko koskaan laittanu kermaa. Maidolla tulee tietty vähärasvaisempi sekä ilmavampi lopputulos. Maitomaisempi! Ehkä hienostuneempi? Kermalla tulee raskas.

Maraboun Dubbel nougat ei ollu ihan sellainen patukka, jota ajattelin, mut paninpa silti. Tein siitä soossin sulattamalla sen kondensoitu maito+maitoon. Jos haluu pilkkoa tai murustella sen jätskin joukkoon niin se käy aivan hyvin.


J ä t s k i  n u m e r o  k o l m e :

Dubbel nougat-suolapähkinäjäätelö

200g kondensoitu maito
100g täysmaito

45g Marabou Dubbel nougat (no hei muukin käy!)
10g täysmaito
10g kondensoitu maito

45g suolapähkinä

Sekoita kondensoitu maito ja täysmaito yhteen. Pane jääkaappiin kylmenemään. Kun massa on viileä, siirrä se jätskikoneeseen pyörimään.

Kiehauta pikkutilkat maitoja ja sekoita joukkoon paloiteltu nougat. Pane jääkaappiin kylmenemään.

Rouhi suolapähkinät aika pieneksi.

Lisää nougat ja esim. 2/3 osaa pähkinöistä valmiiseen jätskimassaan. Nougat-raitoja halutaan! Laita pakkaseen, odota ja ripottele tarjottavan jätskin päälle pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti