maanantai 24. maaliskuuta 2014

STREUSEL STROISSELI STRÖSSELI


Moikkuli, tyypit! Tein päärynä-suklaatarteletteja, joissa oli päällä inkiväärivaahtokarkki. Näissä inkiväärivaahtokarkeissa taas, kuulkaapas, oli päällä ihan itse tekemiäni strösseleitä. Riemastuin kun törmäsin strösseliohjeeseen ihanassa internetissä. Ei ollut koskaan tullut mieleen, että niitä voi tietysti tehdä itse.

Ei se kyllä ollut ihan niin hauskaa. Pursotin seitsemän pellillistä tollasta miniviivaa enkä ollut varma riittääkö se mihinkään. Värikin oli väärä. Olisin nimittäin tahtonut kirkasta tai rubiinista ja kuivuneen veren väristä. Sain jonkinlaisen marjapuuron.

Mun piti ihan blogata koko tarteleteistakin mut en ottanut sit muista vaiheista kuvia eikä ne nyt valmiina n i i n hienoja olleet. Sanottava tosin on, et pohja oli hyvä, ja täytemassa oli ihan killeri. Ihan ite keksin ja tein. Sokeriliemessä ja vaniljatangossa ja kardemummassa keitettyä päärynää ----> kypsä seos jääkaappiin yöks ----> mausteet veks ja soseeks ----> kuumaks ja sulattaa sinne sit oikean verran maitosuklaata. En vaivautunu kuitenkaan määriä ottaa ylös.


Strösseli
aika paljon

1 valkuainen
tomusokeria
makuaineita
väriä

Sekoita valkuaiseen tomusokeria niin paljon että massa muistuttaa nestemäistä liimaa (jossain blogis luki noin). Lisää joukkoon makuaineet ja väri, jos haluat. Pursota leivinpaperille. Pussin reiän tulee olla aivan pieni. Anna kuivua vuorokausi. Irroita sitten viivat paprusta ja katko haluamasi pituisiksi.


Laitoin tylsästi mauksi vaniljasokeria. Harkitsin inkivääriä. You know, tehkää jotain siistiä. Väriaineeksi puristelin raa'asta punajuuresta mehua. Tietysti kaupastakin saa värejä. Tosin: saa sieltä kans strösseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti