sunnuntai 20. lokakuuta 2013

BLOODY FROG EATERS


Hei pupuliinit,

miten menee? Maailma on vastaan mun bloggausta: ei oo rahaa, ei oo kotia, ei oo aikaa, kamerassa ei oo akkua, laturi on jossain, ja ainii ei kauheasti kiinnostakaan. Mut ei se mitään! Komea paluuni ansaitsee komean ruuan. Tämä on brittiläisen ruuanlaiton helmi, viiden päivän suola-annos, ja mikä lihaton lokakuu! Consummatum est. kehoittaa jättämään lihan eläinten ja itsenne vuoksi. Jos silti kerran vuodessa harhaudutte - harhautukaa oikein! Naiset ja herrat, puput, enkelit ja kauniit pojat:

Toad-in-the-hole
esim. neljälle

voita
8 pienempää tai 4 suurempaa makkaraa

yorkshire pudding:
1,5 dl vehnäjauho
3 dl maito
1 muna
turaus sinappia
timjamia
vähän suolaa

gravy eli soosi:
2 kpl sipuli
1 tl ruskea sokeri
1 rkl vehnäjauho
5 dl lihaliemi
rosmariinia

Pane uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Sekoita aineet tasaiseksi pannukakkumaiseksi liemeksi.

Voitele uunivuoka ja iske sinne makkarat. Jos makkarat on isoja, ne kannattaa puolittaa. Pane vuoka kuumaan uuniin 15 minuutiksi. Kaada yorkshire pudding -massa makkaroiden päälle, ja iske uuniin noin 40 minuutiksi tai kunnes paistos on ruskea ja rapea.

Tee kastike: Paista sipulia voissa pannulla vaikka 20 minuuttia niin että se on suht mustaa ja herkullista. Lisää sokeri ja anna paistua vielä hetki. Lisää vehnäjauho, sekoittele sekoitusta pari minuuttia. Kaada lihaliemi joukkoon vähitellen niin ettei soosiin jää möykkyjä. Anna kiehua kunnes kastike on tarpeeksi paksua.


Lisäksi söimme mushy peas eli hernemuhjua:
300g pakasteherneitä
1 sipuli
voita

Paista sipuleita minihetki pannulla että ne snadisti pehmenevät. Kaada pannulle myös jäiset herneet. Niiden tulisi sulaa ja hieman lämmetä. Lisää voi, ja muussaa tasaiseksi muusiksi miten tahdot.


Tarjoilu hoituu sillai, et eka leikataan pannukakunomaista toad-in-the-holea lautaselle, sit kauhotaan gravya päälle, ja läimästään hernekasa viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti