sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

PIIRAKAN MAKUOstin tapojeni vastaisesti valmista voitaikinaa. Tein siitä muutamia idarihelppoja piirakkaversioita. Kaikessa yksinkertaisuudessaanhan homma toimii niin että lätkitään aineksia taikinalevylle ja stikataan uuniin. Vuokaakaan ei ehkä tarvitse, mut käytin (tosin joissain versioissa en) koska se on kivaa. Tuohon vuokaan menee kaksi taikinalevyä.


Pinaatti-kevätsipuli-herkkusieni-juustopiiras

valmisvoitaikinaa
herkkusieniä
kevätsipulia
pinaattia
Koskenlaskija-juustoa
mozzarellaa
jotain yrttiä
suolaa
pippuria

Laita uuni päälle 225 asteeseen, ja ota taikinalevyt sulamaan. Paista pilkotut herkkusienet kunnolla. Lisää lopussa sienten joukkoon siivutettu kevätsipuli. Mausta seos. Kaulaa taikinalevyjä vähän laajemmiksi. Laita niiden päälle Koskenlaskijaa, sitten pinaattia ja sit taas snadisti juustoa. Jätä reunoille vähän tilaa. Lätki sieni-sipuliseos mukaan. Revi päälle mozzis. Paista huolella.


Tällaisen piirakan paras puoli on helppous ja yksinkertaisuus. Aineitakin vois yksinkertaistaa tästä nimenomaisesta versiosta ikuisuuksiin. Tai no ei nyt ihan mutta vaikka kevätsipuliin ja mozzarellaan. Piiras on myös aika fiini. Se näyttää hyvältä. Se on hyvä kesäjuhlien suolapala: iisi, nopee, edullinen, kiva.


P.S. Taste of Helsinki on tyhmä.
P.P.S. En käyny siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti