tiistai 10. huhtikuuta 2012

MUNAKAS/PANNARI/MUNAKAS/PA


Moi! Onneks pääsiäinen meni! Kävin S-Marketissa ostamassa pääsiäiseksi Mignon-munan, pienen mämmin ja pashan. Kolmas osa ostoksista unohtui sinne jo maksettuina. Muuten join kaljaa, ja olin muun muassa nakkisämpylä- ja jallupommac -bileissä sekä Käpygrillissä kaljalla. Ihastuin paikkaan heti paikalla!

Tänään oon ollut hiton reipas ja kröhöm panostanut tulevaisuuteeni lukemalla pääsykoekirjoja. Jos joku on seurannut blogia pidempään niin on kenties huomannut että se on jokakeväinen traditio. Tein myös eräänlaisen pannarin ja munakkaan ristisiitoksen. Tai siis et se ois niinku pannari aika vähällä jauholla ja paljolla munalla. Here we go!


Munakas pannari
vaikka noin puolikkaan uunipellin kokoinen astia

140g turkkilainen jugurtti
80g vesi
3kpl muna
100g hiivaleipäjauho
15g sulatettu voi
150g pinaatti
100g kesäkurpitsa
80g lefkotiri-juusto
suola
pippuri
hunaja
muskottipähkinä

Sulata pinaatti jos se on pakaste-. Sekoita ainekset keskenään, paitsi juusto ja kesäkurpitsa. Älä laita liikaa muskottipähkinää. Lämmitä uuni 200 asteeseen, ja anna massan seistä sen aikaa. Kaada sitten liete astiaan ja asettele nätisti päälle ihan ohueksi suikaleeksi vedetty kesäkurpitsa, ja ripottele juusto. Paista. Nauti kylmänä. Puistoevääks sopis! Ylioppilasjuhliin! (<----- toi oli vain Googlea varten)

5 kommenttia:

 1. Hauska sanaleikki otsikossa.

  Mihin pääsykokeisiin valmistaudut?

  Lykkyä tykö!

  VastaaPoista
 2. Kirjallisuustieteeseen ja sosiologiaan. :o
  Sitä tarvitaan, kiitti!

  VastaaPoista
 3. Ja siis Helsingin yliopistoon.

  VastaaPoista
 4. Tykkään tyylistäsi kirjoittaa, mutta voisin kuvitella sinut myös konditoriksi tai opiskelemaan elintarvikekemiaa. Suhtaudut suklaaseen niin intohimoisesti, ;)

  VastaaPoista
 5. Ei musta kyllä kemistiä sais. :D Mulla itseasiassa on leipuri-kondiittorin koulutus, en vain oo päivääkään sitä duuniksi tehnyt. Ajattelin ehkä sopivasti vapuksi tehdä postauksen leipuri-kondis -duuneista. Paljastuksia! Skandaaleja!

  Ihan oikeesti mä vain tahtoisin lukee kirjoi. Se ois ihanaa.

  VastaaPoista