maanantai 5. maaliskuuta 2012

1,3€Tapasin Petri Sirénin konditoriaharjoittelussa. Sirén oli siellä kondiittorina. Parasta harjoittelussa oli suklaakeskustelut. Silloin Valrhona oli tuttu mut mikään muu varmaan ei. Ehkä olin muutaman kerran maistanut Cluizelia tai Amedeita. Oli avartavaa kuulla erilaisista suklaista, ja maistella herran omia konvehteja, jotka oli tehty vantaalaisessa kellarissa. Nykyään Sirénillä on oma Petris -firma Fiskarsissa. Helsingistä löytyy myymälä Museokadulta.

Museokadulta saa konvehteja (praliineja, kuuluis sanoa), maustettuja suklaalevyjä, suklaalevyjä ja ainakin ennen sai macaroneja. Suklaalevyjä en ole ostanut sillä ne on mun mielestäni vähän hassuja. Jos konvehtiin joutuu ite tekee täytteet, niin suklaalevyihin voi vähän ripotella ruusunlehtiä päälle (ihan oikeasti suklaan ja mausteen kanssa voi kikkailla loputtomiin koska suklaita on määrättömästi eri makuisia). Suklaa itse ei kuitenkaan ole Sirénin tekemää. Jos ois niin asia ois täysin eri. Maustamattomat suklaalevyt jotka on kivoissa leveissä paketeissa ovat Felchlinin. Niistä tosin saa sellaisen kuvan että ne on Petrisin omia.

Ostin konvehdit: talon tryffeli, aprikoosi, timjami-mikälie, minttu ja 85%. Muistiinpanoni kertovat että talon tryffeli, minttu ja 85% olivat liian makeita tai sokerisia. Erityisesti talon tryffelin ja 85%:n ongelmana oli turvallisuus. 85%:ssa kuori myös maistui ihan hiton oudolta, ei vanhalta vaan joltain väriliidulta. Aprikoosi oli aika jees, tosin oisin kaivannut lisää aprikoosinmakua. Minttu toimi sokerisuudestaan huolimatta. Minttukonvehteja kannattaa mun mielestä ostaa Petriltä, koska niissä on käytetty tuoretta minttua. Maku ei ole enää niin hapankorppuinen kuin se oli joskus mut selkee yrttisyys, kuminaisuus, maistuu vielä. Timjami-mikälie on merkitty pienessä muistikirjassani parhaaksi. Siinä oli mukavan ohut kuori, hyvä ganache, se maistui timjamilta (josta tuli ehkä liikaa mielleyhtymiä timjamiruokiin), ja kaiken lisäksi oon merkinnyt kirjaan plussan.

Tästä tuli nyt todella masentava käninäpostaus, mut tuntuu että rohkeus puuttuu. Kaikki konvehdit oli ihan kivoja. Mä olisin kaivannut syvempiä, tummempia makuja. Eiköhän nämä silti uppoa yleisöönsä.

Haluaisin maistaa Petrisin kakkuja. Ne näyttävät kiinnostavilta.

2 kommenttia:

  1. En koskaan tajua paljon mitään näistä sun suklaajutuista, mutta luen näitä silti, kun oot niin hauska ja taitava kirjoittaja. Mikä kirja on muuten toi tuossa suklaapalojen(praliinien?) alla?

    VastaaPoista
  2. Just paras kommentti! :)

    Kirja on Henry Parlandin Hamlet sanoi sen kauniimmin. Yritän vaikuttaa kieleeni oikealla lukemistolla. ;)

    VastaaPoista