tiistai 31. tammikuuta 2012

SUKLAA.ORG


Ostin DeliDelistä Hakaniemen hallista Chaponin Fourree praline au sel fume et pistache -suklaalevyn muutama viikko sitten. Tsekkailin ekan kerran näitä levyjä ennen joulua. Silloin ois ollut kolmea sorttia: tämä, mustaherukka ja lime. Kun sit ostin tämän savusuola-pistaasipraliinisokolaatin niin mustaherukkaa ei enää ollutkaan. Toki on mahdollista että ois tulossa. Siitä mä olin kiinnostunein.

Chapon on ranskalainen suklaafirma. (Chapon tarkoittaa syöttökukkoa.) Tuotteilla on ihastuttavan romanttiset pakkaukset, joten ne kelpaa lahjoiks ihan siks vain. En mä muuta tuosta firmasta sit tiedäkään, enkä jaksa nyt selvittää, mut ihan kelpo suklaata kauniissa kääreessä. Jouluna DeliDelistä sai myös konvehtirasioita ja yhä löytyis kaakaojauhetta. Laadusta ei ole takeita mut tuskin ihan kuraa on tai jos on niin tota maistaaks sitä kukaan, t. Anni gastronomisten epäilysten vallassa.

Savusuola-pistaasipraliinisuklaa on 80-prosenttinen eli tosi tumma täytesuklaa. Palat olivat mun mielestäni liian isoja. Muistiinpanoihini (väestötieteen) olen kirjoittanut "pääsiäismuna, pähkinä, kuivattava (kaakao%)". Suklaasta tuli mieleen pääsiäismunatäyte, eikä siis mitenkään negatiivisesti. Siinä oli jokin pääsiäismuna-pähkinämaku. Prosenttinsa puolesta tosiaan myös suuta kuivaava. Mä haluaisin sanoa että tässä maistuu joku lapsuus-vanhanaikaisuus -juttu mut oikeasti mulla tulee Irlanti -aikani mieleen. En tiedä miksi. Mä tykkäsin tästä suklaasta ehkä just siksi etten mä saanut tavoitettua sitä muistoa miltä tää maistui.

Suklaa maksoi 5-6 euroa. Ainesosalistassa oli oikeita aineita.

DeliDeliin on kuulemma tulossa pääsiäiseksi Chaponin pääsiäismunia! Hyvä!

(Oon virkkonut aiemminkin sanasen firman suklaasta.)


P.S. Blogi on kriisissä. (Taitaa olla vähän kuin kapitalismissa, kriisit sisältyy bloggauksen ideaan.) Eka mua siis vitutti kun ei kukaan tätä paskanjauhantaa kuitenkaan lue (jos oot äiti tai Katri tms. nii ei tarvii nyt ilmoittautua lukijaksi, teitä ei lasketa) ni ajattelin et hylkään koko homman ja keskityn runojen rustaamiseen. Sit ajattelin et en hylkääkään. Jumala meniki ajattelemaan mun puolesta, ja ilmoitti erään kaverin välityksellä myyvänsä mun tietokoneen. Saa siis nähdä milloin tulee seuraava postaus!

5 kommenttia:

 1. Chapon ei oikeastaan ole enää kukko kun siltä on viety kassit. Eläinrääkkäystä ranskalaisittain. Suklaa on varmaan hyvää, mutta firmalla on tyhmä nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Tyylisyistä jätin sanomatta että Chapon lienee sukunimi tässä tapauksessa ja se selittää ton kummallisen nimen suklaafirmalla.

   Poista
 2. Löysin blogisi Top 100 ruokablogien kautta. Se on siellä sijalla 38, joten ei lainkaan huonosti. Kyllä tätä siis täytyy jonkun lukea. Tosin löysin tämän sillä vaihtoehdolla "näytä viimeksi päivitetyt", mutta kuitenkin.

  En ole äiti, enkä Katri, eikä me tunneta.

  t. satunnainen harhailija soppakauha kourassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Top 100 ruokablogit listaa noita vähän hassusti, tosin onhan se silti lohdullista olla 38. :)

   Poista
 3. enhän mä ikinä ees kommentoi sua t. katri

  VastaaPoista