tiistai 5. heinäkuuta 2011

LAKU, SHOTTI JA SALAATTI

Consummatum est. lienee lamaantunut paahteesta. Minä olen nauttinut viimeaikoina lähinnä alkoholeja ja salaatteja; molemmat toki virkistäviä ja herkullisia mutta saattaisivat liika-annoksina tylsistyttää satunnaista, vakituistakin, lukijaa. Alkoholin liiallisuus, ja siitä kumpuavat tarinat ja jorinat, taas eivät kuulu armoitettuun blogiini (yleensä).

Päätinkin pyrkiä eroon edellämainitusta dieetistä hetkeksi, ja alkaa tehdä kokonaan kypsennettävää ruokaa salaattien sijaan (ja istua kotona ja tylsistyä, koska en uskalla lähteä ulkoilmaan, ettei joku tarjoa minulle ohimennen samppanjaa). Ei-salaatin tekeminen osoittautui hyvin tyydyttäväksi sillä pasta-annostani silmäiltiin tänään töissä sillä silmällä. Nyt keitän punajuuri-porkkana-Aurajuusto-kerma-voi-kevät-ja-valkosipulikeittoa. Toinen käsistäni onkin kauniin puna-keltainen.


Kaiken paskanjauhannan päätteeksi lausun muutaman sanan Pandan Natural Fresh Herb Liquorice -lakritsista: aika hyvää. Lakussa on mukava todella tumman sokerin aromi, ja se on minun mieleeni. Tuosta yrttimausta olen kahta mieltä: ihan kiva ja liian minttulakuinen, hieman hammastahnainen. En ole maistanut muita saman sarjan lakritseja, voisin ehkä pitää maustamattomasta enemmän.

Sitten tekninen ininä: Pidän paketista, vaikken nyt tiedäkään kuinka ruoka- tai karkkihalua herättävä tuo sininen väri on. Englannin kielinen nimi ärsyttää tietenkin. Tuo Fresh Herb Liquorice ei viittaa tuoreisiin yrtteihin vaan tuoreeseen yrttilakuun, koska, no, ei lakussa ole tuoreita yrttejä vaan yrttiuutetta. Uutteessa yrttejä on kahdeksaatoista erilaista, mikä ei mun mielestäni välttämättä ole maininnan arvoinen asia. Jos ollaan negatiivisia, se kertoo siitä että yksittäisten yrttien yrttinen maku on pyritty hävittämään, jos positiivisia, on varmaankin saatu aikaan maksimaalisen ihana maku ja aromi. Kuulostaa se 18 silti hienolta. Lakujen rakennusaineet ovat miellyttävät: melassisiirappi, vehnäjauho, lakritsiuute, yrttiuute. Pussin koko 125g on aivan passeli.

Lakritsit on arvioitu ainakin kahdessa muussakin blogissa.

2 kommenttia:

  1. Se on parasta kun sen hakee suoraan pandan tehtaanmyymälästä. Tehdasta ympäröivä tuoksu virittää tunnelmaan ja hinnat ovat edullisia.
    Ilmaista lakua aina tarjolla.

    VastaaPoista
  2. Ei ole tehtaanmyymälää lähettyvillä! (Tosin Halva olisi.) Ois oikeastaan kiinnostavaa blogata eri tehtaanmyymälöistä, hmm.

    VastaaPoista