perjantai 14. tammikuuta 2011

FASU SUL ON ISO MASU


En koskaan selviytynyt tiistaiselle kahvilaluennolle sillä seuralaiseni oli myöhässä. Pääsin kuitenkin kahville.

Mä pidän klassikoista (jos överimodernia ei ole tarjolla). Puhuttiin eilen erään toverin kanssa siitä kuinka Ekbergillä samppanjakorkin syöminen on paljon tyydyttävämpi kokemus kuin Kakkugallerian kahvilassa suklaa-mustaherukkaleivoksen. Tuotteen laadulla, tai sillä kumpi miellyttää mua enemmän, ei ole merkitystä. Silloin valitsisin Kakkiksen. Ekbergin porvarillinen charmi vain vetoaa muhun: epäkohteliaat rouvat, rumat pöydät. (Sitä paitsi noi mousset, eiks ne oo jo vähän passé? Ei kai.)

Söin siis Forumin Fazerilla valkosuklaa-punaherukka -moussekakkupalan. Se oli positiivinen yllättäjä. Valkosuklaakerroksen sisällä olevassa herukkamoussessa oli makua ja ihan oikeita punaherukoita. Olisin kyllä kaivannut enemmän herukkamoussea, se olisi tasapainottanut raskasta valkosuklaata, joka sinänsä oli hyvää. Kakun reuna oli kuivahtanut, ilmeisesti myynti ei ole kovaa? Anyways, siitä vähän miinusta. Niin, ja oli kakussa pohjakin, moussekakuille tyypillinen mahdollisimman ohut ruskea huomaamaton asia punaherukkamoussen alla. Eipä siitä sen enempää, harmiton.

Seuralaiseni söi lohireissarin. Hyvää oli.

Forumin Fasu on ihan kiva. Totta kai kannattaa valita ennemmin Kluuvikatu. Se on vastustamaton ja paljon tunnelmallisempi, mutta kyllä tuokin menetteli. Jos ei ole karannut kauppakeskusta suojaan johonkin nurkan taa kuten me, voi ilokseen tuijotella ohikulkevia ihmisiä. On sekin jotain. Ei Kluuvikadulla pysty sellaista!

P.S. Reissumies on ihan paska leipä.

1 kommentti: