sunnuntai 16. toukokuuta 2010

KUN LINNUT LAULAA SAA ELI AURINGONPAISTERUOKIA


Harras seurakuntamme raahautui lauantaina Alppipuiston kallioille grillaamaan. Grillaamiselle Helsingin puistossa ja kaatopaikoilla on meillä pitkät perinteet, nyt kiipesimme korkealle ettei poliisi näe.


Ihana grilligrilliäiseni

Klassisesti grilliherkkuina on kasveja ja leipiä ja kaikennäköisiä epäkäytännöllisiä viritelmiä. Tällä kertaa oli kuitenkin myös makkaraa. Itselläni oli luomua, tietysti, mutta oli muitakin makkaroita.Sehän on, no, parsakausi. (Ei-luomu)pekoniin kääritty parsa oli hauskaa mutta ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta.Kehittelin nuo toastit suurella rakkaudella ja antaumuksella. Ilmeisesti sydämeni on niin jäinen etteivät ne nyt kovin omaperäisiä olleet. Sisällä oli Olli luomutilan Mausteista viherherukkamarmeladia ja jotain parsakaaliaromista valkohomejuustoa Stokkalta sekä tietysti voita. Suosittelisin iskemään leipiin vain ihan pikkutirauksen marmeladia koska juusto ei varsin vahvasta maustaan huolimatta tullut erityisemmin esiin grillattuna.Tämän päivän kesäruokana toimi salaatti: paistettu muna löysällä keltuaisella, pannussa käristettyä parsaa, vuohenjuuston jämät, oranssia suippopaprikaa, tomaattia, tammenlehtisalaattia, täysjyväpaahtista. Ah, kesä! (Ja siis tietty myös se että oon saanut palkkaa.)Huomiseksi lounaaksi (ja ylihuomiseksi jne.) väsäsin piirakan. Pohjaan voita, jauhoa, suolaa, kaurahiutaleita, vettä. Täytteeksi eiliseltä grillaukselta jääneitä, nyt perusteellisesti oliiviöljy-etikka-yrttiliemessä marinoituja tomaatteja, kesäkurpitsan paloja ja pari paprikaslaissia. Lisäksi hieman suolaa ja pippuria, päälle vuohenjuustoa. Lisäksi salaattia ja tomaattia ja paprikaa ja kurkkua ja oliiviöljyssä lillutettuja vihreitä linssejä mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Välillä sitä kyllä ajattelee että on onnekas kun on niin hyvä. Että on onnekas kun on niin hyvä ja saa ja osaa vielä ihan itse nauttia niistä hyvyytensä hedelmistä ja taivaasta satavasta mannasta. (Ja sitten miettiikin jo, että jotain täytyy olla henkilössä vakavasti vialla, kun vaikka on niin hyvä, ne ihailijaparvet puuttuvat tyystin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti