perjantai 23. huhtikuuta 2010

PORKKANAKAKKU OHJE


Olin maanantaina kylässä isillä ja äitillä ja tosi kivana lapsena leivoin porkkanakakkua. Mä olen maailman huonoin käyttämään ohjeita, eikä asiaa auttanut yhtään se ettei äitillä ja isillä ollut mitään aineita. Niinpä keksin kaiken päästä!


Yllä on kuitenkin se ohje josta sain inspiraation (enkä sitten oikeastaan muuta). Saakohan tuosta edes selvää? Kirja oli Anna ja Fanny Bergenströmin Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla, jonka poimin mutsin hyllystä.

Auringonkukansiemenet ja gojimarjat

Mun mielestä herkkujen ei tarvitse olla terveellisiä. Niissä saa olla voita ja sokeria ja valkoista jauhoa ja vaikka dynamiittia jos se maistuu hyvältä. Tämä porkkisversio oli silti kauhean terveellinen! Ohjetta ei tosin ole, kauhoin vain kaikkia aineksia kulhoon ja hakkasin sitä pöytään hokien 'tule hyvä kakku älä tule paha kakku'.

Ja kulhossahan oli:
-rypsiöljyä (1,5 desiä?)
-tomusokeria (en löytänyt perus-)
-paljon (vajaa desi?) hunajaa
-paljon paahdettuja auringonkukansiemeniä (talossa ei ollut saksanpähkinöitä)
-vähän gojimarjoja* värin vuoksi
-kaksi munaa
-tarpeeksi porkkanaa
-suolaa
-leivinjauhetta ja ruokasoodaa
-kanelia ja muskottipähkinää

Kaikki vain yhteen, jauhot vikana sekaan. Sitten vuokaan ja 180 asteiseen uuniin.

Päälle vaahdotin voita ja tomusokeria ja iskin sekaan valutettua jugurttia ja hunajaa ja kanelia.Varsin hyvä kakku tuli. Consummatum est. ei silti suosittele pykäämään leivonnaisia ilman ohjetta. Consummatum est. tunnustaa itse tekevänsä aina niin, ja siksi yleensä kaikki kakut onkin ihan perseestä tai ainakin vaivaan ja aikaan ja rahaan nähden nolostuttavan hämmentävän toimimattomia vaikka idea toki aina onkin nerokas.

Toim. huom. Itse haen aina Googlesta ohjeita niin että tuotteen nimi ja sana ohje on kirjoitettu erikseen. (Tämä postaus kertoo siitä, miksei minulla ole sellaista ruokablogia jossa olisi ohjeita ja kuvia niistä ruuista.)


*Yäk, gojimarja! Syökää puolukoita!

2 kommenttia:

  1. HEI! Luulin, että otsikossa oli kirjoitusvirhe (sinulla!), mutta asia selvisikin sitten jutun lopusta...

    Hienoja kuvia olit ottanut. Ja kakkukin oli hyvää!

    VastaaPoista