perjantai 8. huhtikuuta 2011

MY DARLING PIE


Leivoin äsken pitkästä aikaa. Alkusysäyksenä oli ajatus mustikkapiirakasta, ja olen muutenkin haaveillut marjapiiraasta jo viikkoja. Tein piirakan ihanaan pitkänomaiseen suorakulmiovuokaani, jossa on irtopohja. Tuon mallisesta leivonnaisesta on helppo leikata paloja (mikä on hyvä koska jengi on käsittämättömiä sähläreitä ja sottapyttyjä) ja siihen voi kikkailla hassuja juttuja ja designeja, esim. raitoja, helposti.

Vatkasin minimäärän kermaa ihan vain kuvaa varten, mutta se osoittautui hyväksi ideaksi syöntinautinnonkin kannalta. Piiras on hyvin sitruunainen, eikä kovin makea. Sokeroitu kermavaahto on jees. Toki sokeriakin voi lisätä, taikka sitruunaa poistaa (tai vadelmaa).


Mustikka-vadelmapiiras sitruunalla


pohja:
150g vehnäjauho (käytin puolet karkeaa ja puolet puolikarkeaa)
75g voi
75g tomusokeri
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
hieman vaniljasokeria (mulla tomusokeripurkissa vaniljatanko)
ripsaus suolaa

Sekoita voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Lisää sitten jauhot. Sekoita tasaiseksi massaksi ja iske joukkoon sitruuna-ainekset. Jos massa on liian löysää, lisää hieman kylmää vettä. Laita jääkaappiin tai survo heti voideltuun vuokaan. Muista pistellä reikiä massaan kun se on vuoassa.

täyte:
n. 150g mustikkaa ja vadelmaa
1 muna
1 keltuainen
100g tuorejuusto
100g ranskankerma
loraus kermaa
puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori
sokeria maun mukaan (laitoin aika paljon, en punnannu)

Laita pohjamassalla vuorattuun vuokaan tarpeeksi marjoja. Sekoita munat ja tuorejuusto yhteen, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Maistele toivottava sokeripitoisuus.

Paista 200-asteisessa uunissa kunnes piiras on valmis. Anna jäähtyä ja tarjoile sokeroidun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti