perjantai 23. maaliskuuta 2012

OMENA PINK LADY, PALVIKINKKU



Elämä on ihmeitä täysi. Se työntää sireenejä maasta, sekoittaa muiston ja pyyteen. Toisin sanoen osallistun ensi kerran Kuukauden ruokahaasteeseen! Halleluja! Tässä ois siis ihan oikeasti suunniteltu ruoka mun keittiöstä, ei vain joku salaatti.

Maaliskuun haasteessa piti etsiä enintään kaksi kuittia ja käyttää niiden ostoksia. Kuitteja ei saanut etsiä omasta laukusta. Mun kuittini näkyy tuossa yllä, kuten lienette huomioineet. Käytin ruoassani pink lady omenaa ja palvikinkkua. Kai tuon Omena C Sokton Pastillinkin ois saanut ympättyä mukaan, mut äh, ois mennyt aika kikkailuksi.

Täs ois niinku tällaset angloamerikkalaiset pancaket:


Omena Pink Lady, palvikinkku -pannukakut
10kpl

130g maito
80g turkkilainen jugurtti
90g vehnäjauho
1 muna
1 omena raasteena
70g palvikinkku snadina kuutiona
2tl leivinjauhe
1tl ruokasooda
suolaa, pippuria

Yhdistä kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi. Anna olla huoneenlämmössä vaikka puoli tuntia. Massan pitäisi olla varsin tiivistä, ei ihan lirua, joten lisää jauhoa jos ei tyydytä. Paista pannarit paistinpannulla matalalla lämmöllä. Tee pannareista noin kymmensenttisiä halkaisijaltaan.


Lisukkeet

porkkana
kurkku
oliiviöljy
suola

turkkilainen jugurtti

korianteri

pippuri

Suikaloi tarpeeksi porkkanaa ja kurkkua esimerkiksi kuorimaveitsellä. Tarkoituksena on siis saada sellaisia ohuita luikuroita aikaiseksi. Laita joukkoon snadisti oliiviöljyä ja suolaa. Nauti salaatti pannukakkujen, jugurtin, silputun korianterin ja mustapippurirouhauksen kanssa.


P.S. Saattaa olla että kannattaa vaihtaa palvikinkku vaikka pekoniin. Tai tietty sen voi korvata kans jollain lihattomammalla.

3 kommenttia:

  1. Entäs me korianteriallergiset...kun korianteria laitetaan niin moniin tuotteisiin:einesmakkarat,useat juustolevitteet sekä savujuusto,marinointiliemet,curry,pippuriseos ja yleensäki tuotteet jotka maistuivatki hyviltä ennen allergian rajua puhkeamista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan sen korianterin jättää pois. Tai laita silolehtipersiljaa sen sijaan, se ainaki näyttää samalta.

      Poista