tiistai 20. joulukuuta 2011

JOULUTRYFFELI


Tein tryffeleitä. Huomiokykyiset voivat huomioida että tämän ja edellisen postauksen otsikot on optimoitu houkuttelemaan suurta yleisöä. Nämä ovat siis Annin vuoden viralliset joulutryffelit. Epäviralliset tosin siksi, että valmistin näitä vain kosiskelemaan elämäni valoa, en yleiseen jakoon.


Kardemumma-mantelitryffelit
20kpl

130g maitosuklaa
100g kerma
20g voi
80g manteli
hieman kardemummaa
kaakaojauhetta
kuparijauhetta

Paahda mantelit kunnolla, ja vedä ne muruksi jollain koneella. Kiehauta kerma ja kardemumma, anna jäähtyä. Siivilöi kardemumma veks ja lämmitä kerma uudestaan. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa. Kun se on sulanut, lisää voi ja mantelijauhe. Anna massan vetäytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Pyörittele sitten se muutamaksi pötköksi (halkaisija pari senttiä) ja pyöritä pötköt kaakaojauhe-kuparijauheseoksessa. Leikkaa pötköistä haluamasi kokoisia paloja.


Käytin suklaana Fazerin Sinistä. Kuparijauheen tilalla voi tietysti käyttää mitä tahansa muutakin kimallejauhetta tai jättää kokonaan pois. Kaakaojauheena käytin Domoria, josta olen blogannutkin. Tryffelit voi tietysti päällystää muullakin kuin kaakaojauheella. Kaiken voi oikeastaan tehdä muutenkin kuin tässä ohjeessa.

Hyviä nää silti ovat. Tryffelien saaja ei tosin ole vielä päässyt maistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti