torstai 6. lokakuuta 2016

JOULUN ODOTUSTA: JÄTSKI NRO 4


Lopetin duunit syyskuun puolivälissä. Eräs innokas toivotti mulle hyvää joulun odotusta. Niinpä tässä tulee muheva ja hienostunut joulujäätelö! Mä tein kyllä viattomasti chaijätskin mut tää kuulemma maistui joululta, ja maistuikin.

Yhtä lailla kuin edellinenkin eli dubbel nougat-suolapähkinäjätski on tämäkin tehty kondensoituun maitoon. Vähensin kondenssimaidon määrää, joten sen maku ei määräile jätskissä. Koostumus on kaunis ja keveä.

Nougat-suolapähkinä oli mun poikaystävän lemppari eli aivan huippu jätski, josta paremmaks ei voi päästä. Ite diggasin ehkä enemmän tästä. Muistelin vähän mun entistä kämppistäkin, joka keitti välillä kattilallisen chaita. Se oli hyvää.


J ä t s k i  n u m e r o  n e l j ä:

Chaijäätelö

160g kondensoitu maito
160g täysmaito
1 rkl kokonaisia mausteita, esim. mustapippuri, neilikka, anis, kardemumma, kaneli tai jauhettuja mausteita sen verran ku hyvältä tuntuu
1 kpl teepussi tai irtona mustaa teetä (laitoin Liptonin Earl Grey -pussin, ihan surkee)
suolaa

Sekoita maidot kattilassa ja kiehauta. Paahda samalla mausteet (paitsi jos et jaksa). Pane mausteet, tee ja suola maitokattilaan ja anna liemen muhevoitua esim. tunti. Voi olla järkevää poistaa teepussi aiemmin. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa ja iske jätskikoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti