sunnuntai 20. tammikuuta 2013
OI JÄÄTELÖÖ OI JÄÄTELÄÄ!
Eräs opettajani rinnastaa mielellään ruuanlaiton ja kirjoittamisen. Ainakin ruokabloginpitoni ja kirjoittamiseni sopivat hyvin yhteen. Kummallakin saralla lyön päätäni seinään alituisen epävarmuuden tilassa samalla uskoen hulluna kykyihini. (Toi tais kyl olla vähän liioittelua. Vois sanoo vaik et kumpaaki räpellän vaik kukaan ei niist tykkäis.)
Olkaa hyvät,
Roquefort-porkkanajäätelö
110g porkkana
250g kuohukerma
45g roquefort
65g hunaja
60g sokeri
Pilko porkkana pieniksi paloiksi, tai raasta. Kypsennä se pannulla osan hunajan ja vähäisen veden kanssa pehmeäksi mutta niin että se tuntuu hampaissa. Sekoita juusto ja loppu hunaja porkkanoihin. Sekoita kerma ja sokeri, vaahdota. Sekoita hellästi kaikki yhteen ja pane pakastimeen. Sekoittele välillä jäätymisen aikana.
Jätskistä tuli tosi pehmeää ja kiteetöntä. Hunajan lisäksi siihen lienee vaikuttanut roquefort koska siinä on niin hitosti rasvaa. Kermana toimi vaahtoutuva soijakerma sillä toinen tekijöistä on huono vegaani. En tiedä vaikuttiks se koostumukseen mut olen maistavinani jonkin epämääräisen soijakerman maun jätskissä. Oikeesti laitoin ihan liikaa juustoa massaan mut rukkasin sen tohon ohjeeseen joten nyt kaikki on täydellistä! Jätski maistuu ihastuttavan toffeiselta. Porkkanat ovat kuin pieniä jalokiviä! Kuin sitkeitä karkkeja jotka tarttuvat hampaisiin!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jäätelökokeilut on kivoja! Ei ole enää perusjätskikonekaan turhake! Kokeilin parmesanjäätelöä, ei ollut vielä postauksen väärti, mutta tämä vaikuttaa herkulliselta!
VastaaPoistaNe on parhaita! Parmesanjätski kuulostaa kyllä aika haastavalta. Suunniteltiin jätskintekotoverin kanssa et aletaan tekee uudet jätskit joka viikko. ;)
VastaaPoistaHyvä suunnitelma! Olen nyt lyhyellä aikaa tehnyt enemmän jäätelöitä kuin koskaan; syöjiä voisi olla enemmän, kun itse pitää... :)
PoistaTosi hauska kokeilla uusia makuyhdistelmiä ja koettaa kehittää parempi jäätelöpohja.
mulla on muuten jätskikonekin nykyään.. se saattaa jopa toimia.
VastaaPoistaohjeessa muuten lisätään kaksi kertaa hunajaa vaikka se lukee aineissa vaan kerran..
Kreisii.
VastaaPoistaAjattelin kato et lukijat hiffaa et laitetaan hunajaa mut ei koko määrää.