maanantai 14. toukokuuta 2012

LIDL!Mä olen kuulemma ikävä ihminen, ja haukun kaikkea kuvitellen olevani kriittinen.* No nyt mä kehun Lidliä.

Ostin Lidlistä Deluxe Tumma Suklaakonvehti -paketin. Lätkissä oli klassillisesti piparmintunmakuinen täyte (myös sitruuna ja jokin muu löytyis). Lisävakuutena purtilossa luki deluxe selection exclusive. En tietenkään saata saatika halua vastustaa noin hyvää tuotetta.

Suklaat oli aftereightmäisiä. Purkissa luki best served chilled joten laitoin ne jääkaappiin. Ehkä ne toimivat sillä lailla hieman paremmin. Huoneenlämpöisinä ne oli kenties liian löysiä. (Vaikka suklaa ja jääkaappi eivät kyllä ole parhaat ystävät, mut tämän kerran.) 100g maksoi noin 1,60€ eli ihan jees. Raaka-aineet miellyttivät minua eli olivat laadukkaat.

Lidlissä kannattaa tarkastella suklaahyllyä sillä silmällä. Kerran sieltä löytyi firman oman merkin J.D. Grossin konvehtirasia jossa ei tainnut olla lainkaan ylimääräisiä aineita. Kalliimpi se rasia oli kuin peruspanda mutta halvempi kuin peruslaatusuklaa. Vertailun vuoksi kannattaa käydä vaikka Stokkan suklaaosastolla lukemassa boksien ainesosaluetteloita. Mä tein niin kerran tarkoituksenani ostaa rasia jossa on vähiten ee- ja muita huonosta laadusta kertovia aineita. Ainut, jossa ei ollut mitään, oli ystäväni Valrhonan. Yritän siis sanoa että lukemalla mitä suklaakonvehti sisältää voi erottaa laatusuklaan saman hintaisesta bulkkisuklaasta periaatteella paskaa voi parfymoida mutta.

Taloussuklaata kiinnostavampi valinta leivontaan taas on Lidlin J.D. Grossin maustamattomat alkuperämaasuklaat jotka ei oo ihan hullun kalliita mut kuitenkin aika hyviä. Ne ovat sellaisenaankin syötäväksi kelpaavia.

Onko Lidlissä jotain muutakin erityisen hyvää kuin suklaa?


*toim. huom. Saattaa olla totta.

7 kommenttia:

 1. ne jauhelihapötköt joissa on sisällä juustoa!

  VastaaPoista
 2. AInoastaan kännissä!

  (Huomaa positiivinen katsantokanta, ennen tätä uutta elämää oisin sanonu 'vittu ne on hirveitä'.)

  VastaaPoista
 3. lidl kreikkalainen jugurtti halpa

  VastaaPoista
 4. Joo! Mä käyn Lidlissä harmittavan harvoin niin sit ei tuu yleensä ostettua tuollaisia järkeviä tuotteita (tosin ostin kyllä nytkin vuohenjuustoa joka on ihan hyvää ja aika halpaa).

  VastaaPoista
 5. Olen blogissani arvioinut reilusti lidl tuotteita. Kaikki bourbon vanilla tuotteet ovat hyviä tai erinomaisia

  VastaaPoista
 6. Kävin Lidlissä katsomassa suklaita, kun kiinnostukseni heräsi. Ostin kanssa sellaisen Deluxe pötkylän. Siinä oli sitruunanmakuinen täyte. Se tosiaan oli paljon parempaa jääkaapikylmänä.

  Lisäksi ostin pari niitä J.D. Grossin levyjä. Toisessa Grossin levyssä oli makuna appelsiinia ja kun maistoin ekan palan, niin vihasin sitä. Söin sitten toisen palan ja se olikin aika jees. Kolmannella tykkäsin jo. Niin se mieli muuttuu. Toinen levy on ihan pelkkää tummaa suklaata. 81% lukee paketissa. Mikä lie sen merkitys. Sitä en ole ehtinyt vielä maistamaan.

  Kiitos hyvistä vinkeistä!

  VastaaPoista
 7. Hyvä Ankerias! Tulee sellainen olo että blogilla voi vaikuttaa. :D

  VastaaPoista