tag:blogger.com,1999:blog-3377543625484272624.post1077958631599926591..comments2023-04-15T18:04:37.759+03:00Comments on CONSUMMATUM EST.: ERHEENIAnnihttp://www.blogger.com/profile/03659695465784761468noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3377543625484272624.post-50756259362357279612013-03-13T17:56:34.173+02:002013-03-13T17:56:34.173+02:00Kiitti! Siitä vaan. ;)Kiitti! Siitä vaan. ;)Annihttps://www.blogger.com/profile/03659695465784761468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3377543625484272624.post-3428721037216037912013-03-09T15:02:58.618+02:002013-03-09T15:02:58.618+02:00Upean väristä jätskiä ja halu kokeilla tuota olisi...Upean väristä jätskiä ja halu kokeilla tuota olisi suuri! :)<br /><br />http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/Nannehttps://www.blogger.com/profile/13234690167759458327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3377543625484272624.post-71222964224675170362013-02-10T12:54:57.312+02:002013-02-10T12:54:57.312+02:00Facebookissa sanottua:
"Glyseroli sitoo vettä...Facebookissa sanottua:<br />"Glyseroli sitoo vettä siks sitä on jossain mutta en kyl ikinä laittas mihinkään ruokaan. Teollisuuskamaa pääasias eikä terveellistä isoina määrinä vaikka kropas luonnostaan rasvojen aaineenvaihdunnas johon liittyyki." <br /><br />Eli hmm. Voi olla tosiaan helpompaa vain pysytellä tutummissa aineissa! :DAnnihttps://www.blogger.com/profile/03659695465784761468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3377543625484272624.post-3089546081840886872013-02-10T12:24:18.609+02:002013-02-10T12:24:18.609+02:00Wikipedia:
Käyttö
Glyserolia käytetään esimerkiks...Wikipedia:<br />Käyttö<br /><br />Glyserolia käytetään esimerkiksi ihovoiteissa, hammastahnoissa ja tupakassa kosteutta sitovana aineena. Muoveissa glyseroli toimii pehmentimenä, liimoissa se estää kovettumista ja sokereissa kivettymistä. Kotioloissa glyserolia käytetään muun muassa puhallettavien saippuakuplien vahvistajana.[1] Lisäksi räjähdysaineteollisuus käyttää sitä nitroglyserolin eli trinitroglyseriinin valmistukseen, jota saadaan kun glyseroli esteröityy typpihapon kanssa. Elintarvikkeiden lisäaineena glyserolia käytetään sakeuttamisaineena ja kosteudensäilyttäjänä ja sen E-koodi on E 422. Glyserolia myydään apteekeissa.<br /><br />ja<br /><br />Vaikka glyserolin jähmettymispiste on nollan yläpuolella, sen sekoittaminen veteen estää jääkiteiden kasvua haittaamalla vetysidosten muodostumista. Yleensä glyserolia on talveen sopeutuneilla selkärangattomilla solunesteessä muutama prosentti, mutta joillakin lajeilla on tavattu jopa 25 %:n pitoisuuksia.[2][3]<br /><br />Mä en siis tiedä glyserolista mitään mutta näköjään luultavasti sitä voi hyvinkin käyttää. Määristä ei ole tietoa, mut eiköhän sitä tarvita aika vähän. En tiedä sit et onks vain helpompaa ostaa pullo kossua ja lirauttaa sitä aina snadisti jätskimassoihin. :) Glukoosisiirapilla ja glyserolilla lienee joku yhteys mut ne ei oo sama asia.<br /><br />Sokeri mun tietääkseni ei paranna (ainakaan tarpeeks) jätskin rakennetta. Vois auttaa jos keittäis jonkinlaisen sokeriliemen. Toisaalta sit jos jätskin pohjaksi tekee keltuaisista ja maidosta/kermasta kreemin, kuten usein tehdään, niin se jo itsessään estää kiteyden muodostumista. Samoin jätskikonetta käytäessä kiteet ei oo niin suuri ongelma koska kone sekoittaa koko ajan samalla kun jäädyttää.<br /><br />Hernejäätelö on hyvä jäätelö. :)Annihttps://www.blogger.com/profile/03659695465784761468noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3377543625484272624.post-62801683908844668112013-02-10T12:05:57.957+02:002013-02-10T12:05:57.957+02:00Entä apteekista saatava glyseroli? Onko se sama ku...Entä apteekista saatava glyseroli? Onko se sama kuin tuo glukoosi vai eri? Pitääkö siis nuo hunajat ja siirapit jäätelön tehokkaammin pehmeänä kuin sokeri?<br /><br />Tosi jännä jäätelö tämä kun on herneitä. Ankerias Vipunenhttps://www.blogger.com/profile/03682012761367582918noreply@blogger.com