sunnuntai 27. syyskuuta 2015

NAPOLILAINEN

Syön karkkia. Kahvi on loppu ja se olikin murukahvia ja se on pahaa.

Mikä on tuhatlehtileivoksen ja millefeuillen ero? Miten napoleon tähän liittyy?

Söin siis Ekbergin tuhatlehden, ja se oli ihan jees, kuten ilmeisesti edelliselläkin kerralla. Kaunishan se on.

Tuhatlehtileivoksessa ja napoleonissa (napolinleivos!) on voitaikinakerrokset. Tuhatlehden väleissä on kinuskia, kun taas napoleonissa on useimmiten vaniljakreemiä. Ranskalaisten millefeuillessä (mille=tuhat, feuille=lehti) on voitaikinaa ja vaniljakreemiä. Internet ehdottaa sekä millefeuilleen että napoleoniin vaihtoehtoisiksi täytteiksi kermavaahtoa tai hilloa.

Napoleon ja millefeuille ovat sama asia. Tuhatlehti taas on jokin muunnos, jota ei välttämättä esiinny muualla kuin Suomessa. Ruotsalaiset toki harrastavat kinuskisia hommia, joten tää vois olla kulkeutunut sieltä.